Menu Sluiten

GOEDE DOELEN

MET UW STEUN HELPT U DE VOLGENDE GOEDE DOELEN

 

Ieder jaar gaat de netto opbrengst van de Ondernemersavond naar een aantal goede doelen. Organisaties die zich, met de inzet van vooral vele vrijwilligers, inzetten voor anderen.

Deze editie willen we onder meer de navolgende goede doelen ondersteunen. Stuk voor stuk bijdragen aan mensen die dit zeer goed kunnen gebruiken.

  • De kerstpakketten-actie van de gezamenlijke kerken aan de financieel zwakkeren uit Son en Breugel;
  • Stichting Kinderkampen Kika;
  • de Voedselbank Best, afdeling Son en Breugel;
  • Stichting Kufambatose Zimbabwe t.b.v. kinderen met een motorische handicap;
  • Het Jongerenplein van de LEV groep;
  • De nationale Lions-actie voor hulpgoederen t.b.v. Oekraïne;
  • De Nationale Diabetes Challenge, van de Bas van de Goor Foundation, team Son en Breugel.

Daarnaast blijven we op zoek naar andere goede doelen en initiatieven in onze Son en Breugelse gemeenschap. Mogelijk heeft u zelf ook een voorstel voor een organisatie waar we uw bijdrage aan kunnen besteden. Neem dan contact met ons op en we bezien samen wat er mogelijk en gewenst is.

 

Bij de uitreiking van de titel “Ondernemer van het Jaar 2019 Ekkersrijt” heeft Huub van der Vrande namens Neways Electronics International N.V.  spontaan aangegeven dat hij voor 2020 een bedrag van € 2.500 beschikbaar stelt voor de Kerstpakketten-actie van de gezamenlijke Kerken in Son en Breugel. Daarvoor onze dank. De schenking is inmiddels zeer goed besteed aan de Kerstpakketten met de Kerst in 2020.

Door Corona kon begin 2021 de Ondernemersavond 2020 helaas niet doorgaan en zijn er ook geen Ondernemers en Starters van het Jaar 2020 bepaald. Tijdens het alternatieve evenement “Ondernemers in het Sonnetje” op zaterdag 3 juli 2021 in Café-Restaurant de Zwaan is een cheque ter waarde van € 500,- uitgereikt aan de organisatie van “Son en Breugel Samen Sterker” voor de organisatie van hun groots evenement in de strijd tegen kanker op 11 en 12 juni 2022. Dit goede doel is door Pieter Foolen van Foolen Audio en Light als nieuwe trofeehouder van de aan hem uitgereikte “Lionsclub Son en Breugel Trofee 2021” voorgedragen. Een prima keuze. Het bedrag zal zeker goed besteed worden. www.facebook.com/SBsamensterker.

De opbrengst van de Ondernemersavond 2019 is onder meer besteed aan onderstaande goede doelen.

Het verstrekken van Kerstpakketten door de gezamenlijke kerken aan de financieel meer behoeftigen uit Son en Breugel. € 2.500,00
Het project “Therapeutisch paardrijden” voor kinderen van stichting Zonhove. (Sponsor Rendac) € 1.500,00
De uit te reiken cheque wordt door de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind (NSGK) met 50% verhoogd. € 750,00
Stichting Kufambatose Zimbabwe t.b.v. kinderen met een motorische handicap www.kufambatose.eu € 1.500,00
Stichting Kinderkampen KiKa www.stichtingkika.nl € 1.500,00
De Voedselbank afdeling Son en Breugel www.voedselbankbest.nl € 1.000,00
De landelijke Lionsactie tegen Kinderkanker www.kika.n € 1.000,00
Stichting Kindervakantiespelweken son en Breugel www.kvs-son.nl € 500,00
Het Kuylkamp Familiefestival Son en Breugel www.kuylkamp.nl € 250,00
Hoi-Huis Son en Breugel www.hoihuis.nl € 200,00
Diabeteschallenge Son en Breugel www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengesonenbreugel € 200,00
Daarnaast zullen we nog een aantal lokale doelen ondersteunen zoals de realisering van de vele wensen uit de Wensboom, “Doe een Wens voor een ander Mens” en andere initiatieven in onze Son en Breugelse gemeenschap. € 1.000,00